قول رییس جمهوری ونزوئلا در باره احیای بازار نفت، اعلام وضع فوق العاده در میدان نفت «الفیل» لیبی، بازار نفت مکزیک آماده پذیرش سرمایه گذاران آمریکایی و اختلال در فعالیت های نفت و گاز گینه نو در پی زمین لرزه بزرگ در این کشور، مهمترین عناوین خبرهای جهان انرژی در ۲۴ ساعت گذشته بود.
آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد، افزایش عرضه نفت از سوی تولید کنندگان غیر عضو اوپک احتمالا رشد تقاضای جهانی برای نفت در طی دو سال آینده را پوشش خواهد داد.
جهان انرژی در ۲۴ ساعت گذشته شاهد تحولات گوناگونی از جمله هشدار ترامپ در باره تحریم های نفتی بیشتر آمریکا علیه کره شمالی، آغاز ساخت خط لوله تاپی در افغانستان، احتمال کاسته شدن از شدت اجرای توافق اوپک در سال ۲۰۱۹، پیشنهاد هند به عربستان برای تخفیف قیمت نفت وکاهش چشمگیر صادرات سوخت چین به کره شمالی در ماه ژانویه بوده است.
وزیر نفت عربستان سعودی اعلام کرد اوپک و متحدانش شامل روسیه ممکن است در سال میلادی آینده از میزان محدودیت تولیدی که کمک کرده قیمتها بهبود قابل توجهی پیدا کنند، بکاهند.
رییس اوپک گفت: صنعت نفت مجموعا حداقل به ۱۰ تریلیون دلار سرمایهگذاری جدید تا سال ۲۰۴۰ نیاز دارد تا اطمینان پیدا کند عرضه کافی برای تامین تقاضای جمعیت رو به رشد جهان وجود دارد.
رییس جهاد دانشگاهی و مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در نشستی مشترک که با حضور مدیران دو مجموعه برگزار شد، به بررسی راهکارهای توسعه همکاریهای مشترک پرداختند.
دو نیروی مخالف موجود در بازار یعنی کاهش تولید اوپک و رشد تولید نفت شیل آمریکا موجب خواهند شد تا نوسان قیمت نفت برنت در محدوده ۶۰ تا ۷۵ دلار محدود بماند.
هند همواره از مشتریان نفتی ایران بوده و علاقه خود را برای حضور در پروژههای نفتی ایران ابراز کرده است؛ به طوریکه یکی از محورهای اصلی مذاکرات در سفر اخیر رییس جمهور به دهلی نو مسائل نفتی و گازی بوده است و انتقال رایگان نفت ایران به هند در مهم ترین این مذاکرات محسوب می شود.
سال ۲۰۱۷ توافق کاهش تولید اوپک سبب بالا رفتن قابل توجه قیمت نفت در بازار شد، به تبع آن، قیمت نفت ایران نیز افزایش یافت، قیمت نفت سنگین و سبک ایران رقمهای متفاوتی را تجربه کردند.
طبق گزارش یک نشریه اماراتی، اوپک و روسیه به همراه سایر کشورهای مشارکت کننده در توافق کاهش تولید نفت که با هدف متعادل کردن بازار به اجرا درآمده، بدنبال ایجاد یک ابرگروه کشورهای تولیدکننده نفت هستند.
در حالی که ایران در تلاش است سهم بیشتری از بازار نفت هند از آن خود کند، تهران پیشنهاد کرده که اگر هند خرید نفت خود از این کشور را افزایش دهد، تخفیف کرایه حمل نفت به سواحل هند را افزایش دهد.